Categorie: Blog Serge
Geschreven: december 29, 2016

Bij Humanitas kon ik mijn ei kwijt en werd er niks met mijn gegevens gedaan“In de tijd dat ik me voor een chat bij Het Luisterend Oog aanmeldde kreeg ik ook therapie. Dat werkte niet, omdat ik me had afgesloten en in de war was. Toch voelde ik nog wel ergens de urge: ‘ik wil graag dat iemand even naar me luistert en met me praat’. Ik denk dat ik me toen heel eenzaam en niet begrepen voelde. Ik vond het moeilijk om contact te maken met mensen, maar wilde het wel. Het klinkt misschien heel stom, maar een computer is dan wel een goede oplossing. Ik praat sowieso niet zo makkelijk en als ik dat dan doe wil ik het anoniem doen, want ik schaam me en ik wil niet dat mensen weten wat er met me aan de hand is. Bij Humanitas kon ik mijn ei kwijt en werd er niks met mijn gegevens gedaan. Niemand kan er achter komen.”

Lees verder
Categorie: Blog Raymond
Geschreven: augustus 09, 2016

“Ik zou zelf misschien wel elke dag even een luisterend oor willen hebben.”, vertelt Laura, chatvrijwilliger bij Het Luisterend Oog van Humanitas. “Wanneer ik met een vraag zit, iets meemaak of niet weet hoe ik iets aan moet pakken dan wil ik dat delen. Meestal doe ik dat met mijn vrienden, maar soms kan het ook heel erg fijn zijn om met een vreemde te praten. Op het moment dat ik ergens hulp bij nodig had of met iemand wilde praten die meer levenservaring had dan zocht ik dat actief op. Bijvoorbeeld bij relatieproblemen waar mijn vriendinnen al honderdduizend keer naar hebben moeten luisteren.”

Lees verder
Categorie: Blog Raymond
Geschreven: juni 08, 2016

Je kunt mensen niet begrijpen, zelfs als je iets soortgelijks hebt meegemaakt“De leukste gesprekken zijn gesprekken waar ik mee kan denken met mensen die ergens geen greep op krijgen.”, vertelt Marc Woltering. Hij vindt het leuk om gesprekken te voeren en daarom is hij sinds eind 2014 chatvrijwilliger bij Het Luisterend Oog van Humanitas. Een voorbeeld van zo’n gesprek is een chat met iemand die ontdaan was omdat ze haar moeder een klap had gegeven. “Ze hoorde die dag stemmen in haar hoofd en had een moeilijk tentamen moeten doen. Haar moeder zat vervolgens alleen maar te zeuren en dat was genoeg aanleiding om haar een lel te geven.” Marc toont op zo’n moment begrip en onderzoekt wat er aan de hand was.

Lees verder
Categorie: Blog Raymond
Geschreven: mei 31, 2016

Humanitas is sinds vandaag eenenzeventig jaar trendsetter op het gebied van vintage vrijwilligerswerk. In de vorm van traditionele ondersteuning van mens tot mens en traditioneel in een modern jasje; customized vintage.

De verenging Humanitas ontstond in een periode die voor veel Nederlanders bevrijding betekende, maar voor kinderen van NSB’ers betekende het uitsluiting. Humanitas zorgde voor een warme en respectvolle opvang. In de jaren ‘70 werd de Jongeren Advies Telefoon opgericht. Voor de jeugd lagen er veel vragen op het gebied van wonen, drugs en abortus. Vernieuwende en baanbrekende ondersteuning aan mensen die het zelf even niet redden of weten. Deze Kindertelefoon werd later ondergebracht in een landelijke stichting.

Lees verder