Links

Hieronder staan een aantal links die misschien verder leiden tot het vinden van het juiste onderwerp voor hulp en ondersteuning.

Praten over uw drinkgewoonte


www.alcoholdebaas.nl
Deze website is ontwikkeld voor mensen die zich zorgen maken over hun drinkgewoonte.

Praten over verlies:


www.pratenoververlies.nl
Ben je een dierbare verloren en heb je behoefte om daar met iemand over te praten? Met ons kun je chatten. Anoniem en vertrouwelijk, met een deskundige vrijwilliger.

Praten over zelfmoord:


www.113online.nl
Hoe je het ook noemt, zelfmoord of zelfdoding, bij 113Online kun je hierover praten. Anoniem, vrij en open. Via de telefoon, e-mail of chat. Je kunt 24 uur per dag vertellen over je angst, depressie en gepieker.

Praten over ernstige, chronische en/of levensbedreigende ziekte of aandoeningen:

www.e-buddyzorg.nl
e-buddyzorg levert sociaal emotionele steun en begeleiding aan mensen (clienten) met een ernstige, chronische en/of levensbedreigende ziekte of aandoening.

www.internethaven.nl
Internethaven, een veilige haven om even te schuilen. Want kanker slaat in als een bom, zeker als je jong bent. Internethaven wil je graag helpen en leiden langs de valkuilen die je ongetwijfeld tegenkomt.

Praten over gezondheidszorg, verslavingszorg, maatschappelijke zorg en preventie:


www.jellinek.nl
De Jellinek is de instelling voor verslavingszorg en -preventie in Amsterdam en de Gooi- en Vechtstreek. Op deze site vind je naast veel informatie ook de mogelijkheid om vragen te stellen via chat of email.

www.trimbos.nl
Het Trimbos-instituut is het landelijk kennisinstituut voor geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke zorg.

Praten over mensenhandel in Nederland:


www.blinn.nl
Humanitas en Novib hebben in 1999 het programma Bonded Labour in Nederland (BLinN) opgezet met als doel ondersteuning te bieden aan vrouwen die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel in Nederland

Laagdrempelige en kortdurende psychologische hulp:


www.korrelatie.nl
Korrelatie biedt anonieme, professionele, psychosociale hulp. Korrelatie geeft individueel advies en hulp, aan iedereen die hierom vraagt. Dit kan telefonisch en online.

www.interapy.nl
Interapy biedt laagdrempelige en kortdurende psychologische hulp via het Internet.

Informeren over preventie, diagnostiek en behandeling van depressies:


www.depressiecentrum.nl
Het Depressie Centrum wil iedereen die, op wat voor manier dan ook met depressies te maken heeft, zo goed mogelijk informeren over preventie, diagnostiek en behandeling van depressies.

Verschillende links om te praten met leeftijdsgenoten.

Praten met leeftijdsgenoten: Jongeren


www.kindertelefoon.nl
Voor kinderen en jongeren die een vraag of een probleem hebben en hierover willen praten of chatten.

www.gripopjedip.nl
Hier vind je steun in het omgaan met depressieve klachten. Ervaringen en tips ván jongeren vóór jongeren.

www.shit.nl
Share in Trust. Dit is een nieuwe site waar jij, een jongere van 15 t/m 18 jaar, al je problemen bij andere jongeren kwijt kunt.

www.intermobiel.com
De website voor en door jongeren die deels of geheel huisgebonden zijn. Een digitale ontmoetingsplaats voor jongeren met grote mobiliteitsbeperkingen.

www.jongereninrouw.nl
Steun voor jongeren in rouw van Humanitas voor alle jongeren die steun of hulp nodig hebben na het overlijden van een dierbare.

www.kopstoring.nl
Heb je een ouder met psychische of verslavingsproblemen, neem dan een kijkje op de site. Je vindt er informatie, ervaringsverhalen en een forum. Je kan ook mailen/chatten met een deskundige of met een gratis online cursus meedoen.

www.pratenonline.nl
PratenOnline.nl is een website voor jongeren tussen de twaalf en ongeveer twintig jaar. Je hoeft je niet zwaar down of depressief te voelen om op deze website terecht te komen, maar als je het wel bent, dan kunnen wij je misschien helpen met een online-chat.

www.fairwork.nu
Stichting FairWork wil moderne slavernij in Nederland voorkomen en bestrijden, de slachtoffers zichtbaar maken en ondersteunen. FairWork fungeert als een ontwikkelcentrum voor campagnes, trainingen en kennis op het gebied van signalering en begeleiding van slachtoffers van arbeidsuitbuiting.

Praten met leeftijdsgenoten: 50+


www.50plusnet.nl
Op 50plusnet ontmoet u leeftijdgenoten met wie je kunt mailen en chatten om vervolgens samen of in clubverband activiteiten te ondernemen.

www.seniorweb.nl
SeniorWeb wil iedereen die niet met de computer is grootgebracht de mogelijkheden van de computer en internet zelf laten ervaren. Uitgangspunt is dat dit voor én door ouderen gebeurt.

Praten met leeftijdsgenoten: Ouders met jonge kinderen


www.home-start.nl
Home-Start is een programma dat, door middel van vrijwilligers ondersteuning, praktische hulp en vriendschap biedt aan ouders met jonge kinderen tot en met 6 jaar.